Selasa, 20 September 2011

Merdekakan Hukum Allah SWTSalam Kemerdekaan.Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Merdeka yang ke-54 kepada seluruh rakyat Malaysia, Pujian2 kepada Allah SWT kerana mengekalkan dan memberi kemerdekaan kepada Malaysia walaupun pemerintahnya  belum melaksanakan Undang2 yang dicipta olehNya. Tidak munasabahnya apabila manusia yang diciptaNya dan dikurniakan dengan pelbagai nikmat menolak dan menyindir akan Undang-undang yang telah termaktub di dalam Al-Quran dan Sunnah untuk diguna pakai serta ditadbir urus di dunia ini. Bayangkan perumpamaan apabila seorang anak yang dididik dengan penuh kasih sayang menderhakai ibu bapanya, sungguh hinanya. Undang2 Allah SWT ditolak  dan undang2 barat diambil dan dibuat secara berlebihan, jangan memandang kepada jenis hukuman tapi pandanglah pada kesan jangka panjang sesuatu hukuman itu.
Kebanyakkan manusia mengakui dan menyakini bahawa Allah SWT itu Maha Besar dan Maha Agung, menyakini mereka dicipta dan diurus oleh Allah SWT tetapi disebabkan cinta kepada dunia berlebihan dan takut akan kematian serta ugutan dan ancaman manusia bahawa ada manusia yang boleh mengucar kacirkan Negara. Manusia boleh berkata yang Allah SWT Maha Kaya tetapi tidak yakin langsung dan tidak endah akan hokum hakamNya. Keadaan ini menjadikan kebergantungan kepada Allah semakin hari semakin padam dan lenyap, kalau ada pun apabila mereka mengalami kesukaran dan permasalahan yang besar baru kembali bergantung harap pada Allah SWT.
Akan tetapi apabila seorang manusia itu sentiasa melengkapkan diri dengan ilmu Allah SWT (Tauhid, Fekah dan Tasauf) serta mengamalkan ilmu tersebut dengan Istikomah dan bersungguh2, meneroka maklumat2 baru dari pelbagai sumber sebagai contoh maklumat dari internet, blogger2 dan pelbagai akhbar tempatan ataupun luar Negara. Hasil daripada maklumat dan keyakinan yang tinggi kepada Allah SWT permasalahan ini dapat diatasi. Segeralah berdoa agar diberi taufik dan hidayat agar pertambahan manusia di Malaysia menyokong undang2 islam terlaksana. Teringin untuk melihat Malaysia melaksanakan hukum Hudud, Qisas dan Takzir.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan