Rabu, 22 September 2010

Kejayaan Menanti Dihadapan


Salam perjuangan, kenangan terindah ambik lessen kereta. Kadang-kadang jika kita gagal belum tentu kita akan terus gagal selamanya, sebenarnya itu adalah salah satu dari ujian penciptanya untuk menguji kesungguhan kepercayaan dan keyakinan ciptaannya kepada Nya. Benar kejayaan yang lebih besar akan menuggu dihadapan jika kita benar-benar berusaha dan yakin akan berjaya sehinggakan kita akan merasa kesyukuran melebihi segala-galanya Subhanallah, tetapi haruslah berbekalkan kepada usaha, doa dan tawakal kepadanya. jangan kita mudah berputus, kecewa maupun cepat marah ,semua itu adalah untuk kebaikan kita bagi menangkis sikap ego dan bangga yang sering menjadi penghalang untuk kita menjadi hamba yang tawaduk dengan nilai ketaqwaan yang tinggi. 

Ingatlah semakin tinggi atau meningkat naik nilai keimanan kita, semakin banyak ujian, dugaan dan cabaran menanti di kita semua ini adalah bagi mengekalkan dan meningkat keimanan dan seterusnya menghasilkan ketaqwaan untuk mencapai kenikmatan hidup yang selama-lamanya  (syurga).

Sikap ini harus ditangkis terus agar sikap rendah diri sentiasa ada bagi menghasilkan keikhlasan  semata-mata untuk Nya semasa menjalan kehidupan di atas muka bumi ini.kita harus ingat kehidupan dimuka bumi tidak akan kekal lama, kadang-kadang seseorang hamba itu tidak sempat untuk berada lama di muka bumi kerana kematian seseorang hamba itu tiada siapa pun yang dapat mengetahui melainkan Penciptanya.Kita haruslah sentiasa bersedia menghadapi mati.Renungkanlah            

     

Tiada ulasan:

Catat Ulasan