Ahad, 8 Mei 2011

Mati Syahid Hidup Mulia

Salam perjuangan sahabat2. Perginya Seorang pejuang Islam. Setelah diburu bertahun-tahun, Osama bin Laden akhirnya mati dalam serangan oleh pasukan KOMANDO SEAL, AS di Pakistan. Peristiwa pembunuhan seorang pejuang islam yang dikehendaki oleh pihak berkuasa Amerika Syarikat akhirnya menemui syahid dirumahnya sekitar pukul 1 tengah hari 2 Mei 2011 (waktu Pakistan) selepas ditembak di kepala dan dada dalam satu operasi serbuan selama 40 minit di Abbotadab,Pakistan hari Isnin. Satu kejayaan yang manis dan agung untuk Osama bin Laden kerana memperolehi mati syahid, mati yang diidam-idamkan oleh semua pejuang2 islam.

Pembunuhan tanpa belas kasihan menimbulkan kemarahan ummat islam seluruh dunia. Ditambahkan lagi mayat Osama Bin Laden dikatakan dibuang ke laut. Pihak berkuasa AS menuduh pemimpin no. 1 Al-Qaeda ini  sebagai dalang operasi serangan 11 september 2004, berikutan serangan pesawat terhadap Pusat Perdagangan Dunia di New York dan Pentagon yang dilaporkan menyebabkan 3,000 terkorban.
Kelompok Hamas mengutuk pembunuhan pemimpin jaringan teroris Al-Qaeda itu. "Kami menganggap ini sebagai kelanjutan kebijaksanaan AS yang didasarkan pada penekanan dan pertumpahan darah muslim dan Arab," cetus Ismail Haniyeh, pimpinan pemerintahan Hamas di Jalur Gaza .

As menuduh pejuang Islam ini sebagai  pengganas yang paling berbahaya, tetapi sebenarnya mereka yang harus digelar sebagai pengganas dunia. Siri pencerobohan di Afganistan dan Iraq, tanpa rasa simpati membunuh dan menindas ummat orang islam terutama kanak-kanak, wanita dan golongan tua serta pembekalan kelengkapan perang dan senjata api untuk Israel dan sekutunya bagi memerangi ummat islam di seluruh dunia dan Palestin terutamanya. Merosakan bangunan2, rumah dan masjid2. Bertepatan dengan hadis nabi bahawa Islam akan ditentang sampai bila-bila.

Sedarlah wahai ummat islam bangun dan perkemaskan diri, terutamanya dari aspek akidah supaya ummat islam terus maju dan berdaya saing mengumpulkan kuasa  menentang kezaliman yang sudah sekian lama menindas dan merobohkan kekuatan ummat islam. Jadilah ummat yang berkualiti dan istiqomah bergerak kerja membantu kemenangan untuk dunia islam agar kembali bersinar. 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan