Selasa, 2 Ogos 2011

Tragedi Di Oslo, NorwaySalam Perjuangan. Peningkatan Agama Islam di dunia pada hari ini mungkin merupakan salah satu faktor untuk Islam kembali menguasai dan mentadbir dunia ini. Hasil peningkatan ini turut meresahkan agama-agama lain seperti Kristian, Yahudi, Hindu, Buddha dan lain-lain lagi. Ia turut menjadi igauan buruk kepada mubaligh-mubaligh apabila ramai daripada penganut2 mereka bertukar agama kepada agama yang suci iaitu Agama Islam, Agama Islam kini dilihat sebagai agama yang mengancam agama2 lain. 

Oleh sebab itu islam sering kali ditindas dan diancam. Selagi mana Agama Islam tertegak dibumi ini selagi itulah musuh2 islam akan sentiasa mencari jalan dan membuat perancangan untuk menjatuhkan hingga melenyapkan Agama Islam, akan tetapi lain pula sebaliknya Agama Islam terus berkembang dan berkembang terutama di Eropah yang terkenal dengan majoriti penduduknya menolak mentah2 agama Islam, antara Negara yang mengalami jumlah penduduknya menukar agama kepada agama Islam tertinggi ialah Rusia, Perancis, England, Denmark, Norway, Sweden dan banyak lagi. Hal ini kerana Islam merupakan agama yang teragung dan sempurna serta dikawal oleh Penciptanya iaitu Allah SWT, ini yang menyebabkan agama islam sentiasa berdiri teguh dan tidak dapat digugat, melainkan penganutnya yang lalai lagi sombong yang membuatkan ia tergugat. 

Berlarutan dengan peningkatan jumlah penganut islam di Eropah. Seorang Petani dikenali sebagai Anders Behring Breivik, 32 tahun, warga tempatan, freemasonry, aktivis berhaluan kanan, seorang conservative nationalist yang anti-immigrant, anti-muslim, anti-yahudi dan memperjuangkan negara satu bangsa yakni bangsa Norway atau bangsa Eropah, mengambil tindakan berani dengan mengebom Pejabat Kerajaan di Oslo,Ibu Negara Norway pada Jumaat 22 Julai 2011 yang memusnahkan bangunan2 Kerajaan serta mengorbankan banyak nyawa terutama golongan muda, susulan dengan itu juga dia dikatakan menyerang penduduk dengan menembak secara rambang di sebuah Pulau. setelah ditangkap dan dikenalpasti beliau mengatakan tugasnya telah selesai, hasil memorandum yang ditulisnya mendapati beliau tidak suka dan benci peningkatan jumlah penduduk islam di Eropah dan mahu memastikan agama Islam tidak harus ada. 

Banyak lagi kes2 yang sebegini terjadi di Eropah, kita sebagai penganut agama islam harus peka dan agresif untuk kembali menyemarakkan agama islam di dunia ini. Mencari jalan dan kaedah bagaimana untuk menarik orang yang bukan islam dan mempasakkan orang yang islam agar sentiasa berpegang teguh dengan Islam, agar Negara islam dapat diwujudkan di Malaysia.Tiada ulasan:

Catat Ulasan